Az Irgalmasság tiszteletének terjesztése

 Szent Fausztina: Napló

Az irgalmas Jézus képe

Rendkívüli ígéretek fűződnek az Irgalmasság tiszteletének terjesztéséhez: Isten oltalma az életben és végtelen irgalma a halál órájában.

Egy imaórán megígérte nekem Jézus: „Haláluk óráján végtelen irgalommal fogok bánni azon lelkekkel, akik irgalmasságomhoz menekülnek, s azokkal is, akik másoknak hirdetik nagy irgalmamat.
Szenved a szívem amiatt – mondta Jézus –, hogy még a választott lelkek sem értik meg, mily nagy az én irgalmam. Viselkedésük egyfajta bizalmatlanság. Ó, mily nagyon megsebzi ez szívemet! Emlékezzetek fájdalmas szenvedéseimre, és ha már nem hisztek szavaimnak, higgyetek legalább sebeimnek.”
 (Napló 379)

Azokat a lelkeket, akik irgalmasságom tiszteletét terjesztik, egész életükben megoltalmazom, mint gyengéd anya óvja csecsemőjét. Haláluk óráján pedig nem bírájuk, hanem irgalmas (21) Megváltójuk leszek. Ebben az utolsó órában a lelkeknek nincs más védelmük, mint az én irgalmam. Boldog az a lélek, aki életében az irgalom forrásába merült, mert az igazság nem fogja elérni. (Napló 1075)

1938.1.28. Ma azt mondta nekem az Úr: „Leányom, írd fel a következőket: azon lelkeknek, akik irgalmamat dicsérik, tiszteletét terjesztik, és más lelkeket felbátorítanak, hogy bízzanak irgalmamban, haláluk órája nem okoz majd rémületet. Ebben az utolsó harcban irgalmam fogja védeni őket…” (Napló 1540)

Szent Fausztina Kowalska nővér

A teljes mű itt olvasható: Boldog Faustyna Kowalska nővér: Napló. Az Isteni Irgalmasság üzenete
A szöveg eredete a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) – a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza.