Burke bíboros novénát hirdetett a Guadalupei Szűzanyához korunk válságai miatt

Burke bíboros rózsafüzért imádkozik

Burke bíboros a rózsafüzért imádkozza a Guadalupei Szűzanya wisconsini kegyhelyén. Shrine of Our Lady of Guadalupe

2024.02.27.

Raymond Burke bíboros egy kilenc hónapos novénát hirdetett a Guadalupei Szűzanya közbenjárásáért korunk sürgető válságai ellen. A novéna márciusban indul, és a Guadalupei Szűzanyának való felajánlással zárul az ő ünnepén, december 12-én.

A bíboros a világ mai helyzetét az 1531-es helyzethez hasonlítja, amikor Szent Juan Diegónak megjelent a Szűzanya. A novéna honlapján levő videóüzenet bevezetőjében ez olvasható: ​„A világ egy nagy járvánnyal küzd. Európában háború dúl. Egy újabb palesztinai invázió fenyeget a Közel-Keleten. Teológiai zűrzavar sötétíti el a hívők szívét. Egy püspök ezt rja: ​»Ha Isten keze nem avatkozik be közvetlenül, minden elvész.« 1531-et írunk. Isten beavatkozik.”

Isten beavatkozott 1531-ben, egy olyan korban, amely a bíboros szerint nagyon hasonlít a miénkhez. A Szűzanya akkor jelent meg Szent Juan Diegónak Mexikóváros közelében. Közbenjárása lelkek millióit vezette Krisztushoz. A Guadalupei Szűzanya megjelenése megváltoztatta az emberi történelem menetét. 

A bíboros megjegyzi, hogy ma ​„a katolikusok szívében világszerte ugyanazok az aggodalmak visszhangoznak, mint 1531-ben​”, és ​„a válasz erre a szorongásra ismét nem evilági, hanem lelki.” Ennek fényében Burke bíboros a következő felhívást intézi a katolikusokhoz:

„Most jobban, mint valaha, a Szűzanya oltalmába kell menekülnünk az ő közbenjárásáért. Ezért felhívom a katolikusokat szerte a világon, különösen az amerikai kontinensen élőket, hogy csatlakozzanak hozzám, hogy visszatérjünk a Szűzanya szerető öleléséhez. A Szűzanya a gyermekei iránt érzett kimeríthetetlen anyai szeretetétől hajtva az Újvilágot köpenyének védelme alá vonta, és lelkek millióit vezette Krisztushoz. Ugyanezt az anyai szeretetet és védelmet keressük ma is, azt a szeretetet és védelmet, amelyet megad nekünk, ha komolyan kérjük.

Idén márciusban elkezdek egy 9 hónapos novénát, amely során a Guadalupei Szűzanya közbenjárását kérem korunk sürgető válságai ellen. Ez a novéna a Guadalupei Szűzanyának való felajánlásban fog tetőzni az ő ünnepén, decemberben. ​Arra kérlek benneteket, hogy csatlakozzatok hozzám ebben a Szűzanyához való sürgős visszatérésben. A Boldogságos Szűzanya továbbra is az édesanyánk, ​akárcsak 500 évvel ezelőtt, ​irántunk való szeretete ugyanolyan erős, mint valaha. Nem mulasztja el, hogy gondoskodjon gyermekeiről, csak kérnünk kell. Köszönöm és Isten áldjon meg benneteket.”


Akik ​szeretnének csatlakozni a bíboroshoz a novénában, azok a novéna honlapján keresztül megtehetik.  Ígéret szerint a résztvevők a novéna során minden hónapban bátorítást és lelki útmutatást nyújtó e-maileket kapnak Őeminenciájától.