Ugandai vértanúk vs. Bergog​​lio

Lwanga Szent Károly (a két európai misszionárius előtt középen) és társai, akik közül 19-en vele együtt mártírhalált haltak nyolc hónappal később.

Lwanga Szent Károly megkereszteli Szent Kizitot
Wulman83, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

2024.06.15.

Audienciák ​bűnös párkapcsolatban élőkkel, LMBT- és abortuszpárti személyekkel

Bergoglio „transzszexuálisokkal, hírhedt homoszexuálisokkal és ágyasokkal​”, abortuszt támogató személyekkel, sőt, abortőrökkel tartott audienciái és találkozói, egy abortuszokat világszerte pénzzel támogató szervezet alapítójának pápai lovagrendbe való felvétele után 2024. június 14-én több mint 100 komikusokkal találkozott az Apostoli​​ Palotában. Az audiencia ​meghirdetett célja az volt, hogy „»kapcsolatot teremtsen​«” a Katolikus Egyház és az ilyen művészek között”.

A LifeSiteNews.com szerint a meghívott amerikai komikusok többsége köztudottan abortusz- és LMBT-párti. Stephen Colbert, „aki magát katolikusnak vallja, határozottan támogatja az ún. homoszexuális ​»házasságot​​« és az abortuszt, ami egyértelműen sérti a katolikus tanítást, népszerűsített egy Netflix-sorozatot, amely szexualizálta a gyerekeket, és kigúnyolta Jézust.” Whoopi Goldberg „szintén az abortuszt és az LMBT-ideológiát támogatja, és azt állította, hogy a Tízparancsolatban ​»nem szerepel​« az anyaméhben lévő csecsemők megölése.” Chris Rock „elismerte, hogy az abortusz megöli a babát, de azt mondta, hogy szerinte a nőknek ​»joguk [sic] kellene legyen, hogy megöljék a babákat«”. Jimmy Fallon késő esti show-jában támadta az életpárti politikát.

Tig Notaro „egy homoszexuális ​​»házasságban​« élő leszbikus, akinek ​​»feleségével​« in vitro megtermékenyítéssel és béranyasággal lettek ikerfiai, amit a Katolikus Egyház súlyosan erkölcstelennek ítél el”. Jim Gaffigan hívő katolikusnak mutatja magát, de 2017-ben elvitte kisgyermekeit a New York-i LMBT „büszkeségparádéra”.

James Martin heterodox pap is szerepelt a meghívottak között. „Martin a homoszexuális hajlamra vonatkozó ​​»objektíve rendellenes​« kifejezés eltávolítását kérte a Katolikus Egyház Katekizmusából, és a ​​»másképpen rendezett​« kifejezéssel való felváltását a homoszexualitás normalizálására irányuló törekvése részeként. Gyakran tesz botrányos kijelentéseket a homoszexualitással kapcsolatban, amelyek sértik a szexuális erkölcsről szóló katolikus tanítást.” Ferenc támogatja őt. Előszót írt Martin legújabb könyvéhez, kinevezte őt vatikáni kommunikációs tanácsadónak, és dicsérte LMBT-barát kezdeményezéseit.

Katolikus Egyházba beszivárgott mély egyház  erkölcsromboló tevékenysége után felüdülés az afrikai keresztények hite, élet- és családpárti hozzáállása.