„Időnk jelei​”: Fulton J. Sheen érsek az Antikrisztusról, az Egyház és a társadalom válságáról és a lelki harc eszközeiről

Fulton J. Sheen amerikai érsek

Fulton John Sheen (1895 - 1979) amerikai érsek különösképpen a televízióban és a rádióban közvetített prédikációiról volt ismert. 1919-ben szentelték pappá. További tanulmányok után plébánosként szolgált és az Amerikai Katolikus Egyetemen tanított 1951-ig, amikor kinevezték a New York-i érsekség segédpüspökévé. 1966-ban Rochester püspöke lett. 1969-ben, 75. születésnapja közeledtével lemondott, ekkor kinevezték a walesi Newport címzetes érsekévé.

Sheen atya tehetséges szónok volt. Első tapasztalatait a műsorszolgáltatásban 1926-ban szerezte, amikor meghívást kapott egy nagyböjti prédikációsorozat felvételére egy New York-i rádióállomáson. 1930 és 1950 között az NBC-n a The Catholic Hour (A katolikus óra) című vasárnap esti rádióműsorban az evangéliumot hirdette, és megmutatta, hogyan alkalmazható erkölcsi kérdésekre és a kor nagy társadalmi kérdéseire. Az adást állítólag hetente négymillióan hallgatták. 1952 és 1957 között a Life Is Worth Living (Az életet érdemes élni) című televíziós sorozatot vezette, amely mintegy 30 millió nézőt vonzott. Ebben a műsorban a katolikus hitről beszélt magával ragadó és könnyen érthető módon, és élesen bírálta a kommunizmust. 1961-től 1969-ig a The Fulton Sheen Program című népszerű televíziós műsort vezette.

Sheen atya 16 éven át volt a Társaság a Hit Terjesztéséért országos igazgatója az USA-ban, és sok millió dollárt gyűjtött össze a katolikus missziók támogatására. Több könyvet és újságcikket is írt.

Fulton Sheen 1947. január 26-án a rádióban elhangzott,  Signs Of Our Times  (Időnk jelei) című prófétai prédikációjának magyar fordítása az alábbiakban olvasható (kiemelés – a szerk).

Fulton J. Sheen amerikai érsek